HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 19., szombat

Egyszerű karalábé leves nokedlivel

Egyszerű karalábé leves nokedlivel

Ez most egy egyszerű karalábé leves, ahol csak a karalábé íze érvényesül, s minimális munkát igényel.  

Hozzávalók :
  • 2 db karalábé
  • 1 db krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek tej 
  • liszt
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • zöldségleves kocka
  A nokedlihez:
  • 1 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • víz
Elkészítés:

A karalábét és a krumplit kockára vágom, a hagymákat aprítom. Egy lábasban olajon előbb a hagymákat megdinsztelem, majd beleteszem a karalábét és a krumplit is, rövid ideig párolom. Majd fűszerezem, s felengedem vízzel, belemorzsolom a zöldségleves kockát.

Amíg a leves fő, elkészítem a nokedli tésztáját.

Amikor már csaknem puhák a zöldségek, beleszaggatom a nokedlit, szórok rá egy kevés lisztet, öntök bele egy kevés tejet és már is tálalom is. A tetejére még szórok őrölt fekete borsot.

P.S. A recept felkerült a Hírkereső mai (2013.10.22.) Gasztro Top-jába:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése