HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 24., csütörtök

Kínai zöldséges, csípős csirke tojásos-zöldborsós rizzsel

Kínai zöldséges, csípős  csirke tojásos-zöldborsós rizzsel


A kínai konyha nagy kedvenc. Sajnos több üzlet is bezárt már, ahol az autentikus hozzávalókat be lehetett szerezni.

Hozzávalók :
  • 30 dkg csirkemell
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db hegyes csípős paprika
  • 1 db pirospaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db barna csiperkegomba
  • 1 db siitakegomba
  • kis darab gyömbér
  • koriander
  • szója szósz
  • édes-csípős chiliszósz
  • őrölt chilipaprika 
  • őrölt fekete bors
  • kínai fűszerkeverék
  • szecsuani bors
  • balzsamecet
  • olívaolaj
  • 1/2 pohár rizs
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál borsó
Elkészítés:

A csirkemellet és a zöldségeket hosszú csíkokra vágom, a gyömbért aprítom.  A húst beleforgatom a fűszerezett szója és ecet keverékébe. Közben  rizst a borsóval megfőzöm

Egy wokban olajat hevítek, ebben először a felvert tojást sütöm meg, majd kanállal aprítom, s a rizshez keverem. Ezután öntök bele megint egy kevés olajat, beleteszem a húst, majd kis idő után a zöldségeket is, s puhára párolom.

Tálaláskor teszek a tányérra rizst, s rápakolok egy kupac zöldséges húst. Locsolok rá még chiliszószt.

P.S. A recept a Hírkereső mai (2013.10.26.) Gasztro Top-ján:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése