Farsangi fánk rumos eper dzsemmel
Bár még messze a farsang, egy finom fánkot most is elmajszogathatunk.Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 3 tojássárgája
- 5 dkg vaj
- másfél dkg élesztő
- másfél dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 citrom
- só
- 5 dl olaj
- rumos eperdzsem
Felolvasztom a vajat, majd hozzáadom a masszához, kikeverem a a tésztát, lelisztezem. Amikor megkelt, lisztezett deszkán kinyújtom, mintával kiszúrom, a közepét megnyomom, s hagyom még egy keveset kelni.
Majd egy serpenyőben olajban mindkét oldalán megsütöm, a zsírját lecsöpögtetem, papírra szedem.
Tálaláskor szórok rá vaníliás cukrot, s teszek rá eperdzsemet.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése