HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 15., kedd

Farsangi fánk rumos eper dzsemmel

Farsangi fánk rumos eper dzsemmel

Bár még messze a farsang, egy finom fánkot most is elmajszogathatunk.

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • másfél dkg élesztő
  • másfél dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom
  • 5 dl olaj
  • rumos eperdzsem 
Elkészítés:
A tejben felfuttatom az élesztőt.  A  tojássárgáját egy kanál cukorral kikeverem, és  hozzáreszelem  a citrom héját. A lisztet csipet sóval, a kikevert tojássárgájával, a felfuttatott élesztővel jól összedolgozom.

Felolvasztom a vajat, majd hozzáadom a masszához,  kikeverem a a tésztát, lelisztezem. Amikor megkelt, lisztezett deszkán kinyújtom, mintával kiszúrom, a közepét megnyomom,  s hagyom még egy keveset kelni.

Majd egy serpenyőben olajban mindkét oldalán megsütöm, a zsírját lecsöpögtetem, papírra szedem.

Tálaláskor szórok rá vaníliás cukrot, s teszek rá eperdzsemet.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése