HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2018. január 1., hétfő

Újévi pezsgős-tejfölös lencsefőzelék sült füstölt sertéscsülökkel

Újévi pezsgős-tejfölös lencsefőzelék sült füstölt sertéscsülökkel

Bár nem vagyok babonás, de a mai ebédem - a hagyományt követve - lencsefőzelék volt. Hasonló ételt többet is tettem már fel, de most a csülköt nem csak főztem, hanem meg is sütöttem egészben, s abból vágtam szeleteket a főzelékre. (Talán jobban mutatna a csülök, ha a megfőzött csülköt felszeleteltem volna, s úgy sütöm meg. Korábban már készült úgy is, hogy a csülköt daraboltam, s úgy sütöttem meg. Igaz, az krumpliágyon sült. Erre is tettem be egy linket.) S ha már újévi, a főzés végén került bele egy kevés pezsgő is.

A fotók után van két link csülkös lencsefőzelékre, ráadásként még egy recept tarjával és malacsülttel.








A hasonló receptek:

Tejfölös lencsefőzelék csülökkel

Tejfölös lencsefőzelék csülökkel

Újévi tejfölös lencsefőzelék füstölt tarjával és malacsülttel

Sült sertés csülök hagyma és krumpli ágyon gombával és céklával


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése