HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2018. január 5., péntek

Joghurtos fejessaláta tojással

Joghurtos fejessaláta tojással


Egy egyszerű, gyorsan elkészülő, könnyű és egészséges saláta.

Hozzávalók:


  • 0,5 fejessaláta
  • 2 db tojás
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • citromlé
  • extra szűz olíva olaj

Elkészítés:

A tojásokat megfőzöm.

A saláta leveleket (6-7 darabot) elhelyezem a tányéron, középre kerül a saláta zsenge közepe, egyben. Ráteszem a felvágott újhagymát és a darabolt fokhagymát. Fűszerezem, facsarok rá citromlevelet. Ráhelyezem a hosszában félbevágott tojást, meglocsolom olíva olajjal, kanalazok rá joghurtot. Beteszem a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Kiflivel fogyasztom, fehérbort iszom hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése