Fehérborral sült fácáncombok rizzsel, sütőtökkel és lilakáposztával
A mélyhűtőből kivettem a még megmaradt négy combot és megsütöttem. Elég kicsik voltak, így csak két adag lett belőlük.
Hozzávalók:
- 4 db fácáncomb
- 1 csésze rizs
- 1 vastag szelet sütőtök
- 1 kis darab lilakáposzta
- 1 db kicsi lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- snidling
- só
- őrölt fekete bors
- majoranna
- cukor
- köménymag
- olívaolaj
- vörösborecet
- 1 dl fehérbor
Elkészítés:
A combokat sózom, megszórom borssal, morzsolt majorannával, aprított fokhagymával, s beteszem a hűtőbe érni legalább 2 napra.
A fácáncombokat előpirítom, félreteszem.
A sütőtököt kockára vágom, káposztát legyalulom. Egy nagy serpenyőben megpirítom a köménymagot, majd olajat öntök hozzá, s cukrot karamellizálok. Rádobom a az aprított hagymát, fokhagymát, s a káposztát. Sózom, borsozom, locsolok rá borecetet.
A serpenyőbe rakom a sütőtököt és a fácán combokat, aláöntöm a bort, rálocsolom a páclevet. Letakarom alufóliával, s beteszem a sütőbe.
Időnként meglocsolom a combokat, megfordítom. Amikor már puhára párolódott, fólia nélkül megpirítom, a végén grill fokozatra kapcsolva.
Tálaláskor a tányérra formázok rizst, díszítem snidlinggel, helyezek rá 2 darab fácáncombot, rakok mellé sütőtök darabokat, s kanalazok mellé lila káposztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése