HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2018. január 14., vasárnap

Fehérborral sült fácáncombok rizzsel, sütőtökkel és lilakáposztával

Fehérborral sült fácáncombok rizzsel, sütőtökkel és lilakáposztával


A mélyhűtőből kivettem a még megmaradt négy combot és megsütöttem. Elég kicsik voltak, így csak két adag lett belőlük.

Hozzávalók:


  • 4 db fácáncomb
  • 1 csésze rizs
  • 1 vastag szelet sütőtök
  • 1 kis darab lilakáposzta
  • 1 db kicsi lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • snidling
  • őrölt fekete bors
  • majoranna
  • cukor
  • köménymag
  • olívaolaj
  • vörösborecet
  • 1 dl fehérbor

Elkészítés:

A combokat sózom, megszórom borssal, morzsolt majorannával, aprított fokhagymával, s beteszem a hűtőbe érni legalább 2 napra.

A fácáncombokat előpirítom, félreteszem.

A sütőtököt kockára vágom, káposztát legyalulom. Egy nagy serpenyőben megpirítom a köménymagot, majd olajat öntök hozzá, s cukrot karamellizálok. Rádobom a az aprított hagymát, fokhagymát, s a káposztát. Sózom, borsozom, locsolok rá borecetet.

A serpenyőbe rakom a sütőtököt és a fácán combokat, aláöntöm a bort, rálocsolom a páclevet. Letakarom alufóliával, s beteszem a sütőbe.

Időnként meglocsolom a combokat, megfordítom. Amikor már puhára párolódott, fólia nélkül megpirítom, a végén grill fokozatra kapcsolva.

Tálaláskor a tányérra formázok rizst, díszítem snidlinggel, helyezek rá 2 darab fácáncombot, rakok mellé sütőtök darabokat, s kanalazok mellé lila káposztát.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése