Sült füstölt sertés csülök brassói módra
A csülköt már sokféleképp készítettem, most egy brassói sült csülök került az asztalomra. A kiindulás főtt csülök volt, az elkészítési módját már többször is feltettem a blogomra. Legutóbb néhány napja. (A linkek a fotók alatt találhatók.)
Hozzávalók:
- 1 db főtt sertés hátsó
csülök csontostul (1,4 kg) - 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- köménymag
- kapormag
- sertészsír
- 1 dl fehérbor
- 25 dkg savanyított káposzta
- 1 db kicsi vöröshagyma
- só
- egész fekete bors
- 3-4 szem borókabogyó
- pirospaprika
- 2 db babérlevél
- 1 dl tejföl
- néhány szál kapor
- 8 db burgonya
Elkészítés:
A serpenyőbe teszek zsírt, ezen az aprított hagymát, fokhagymát, köménymagot, kapormagot és a káposztát megdinsztelem, teszek rá borókabogyót és babérlevelet, felöntöm borral. Ráhelyezem a csülköt, mellé a krumplikat. Letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
Időnként a csülköt és krumplit meglocsolom. Az utóbbit meg is fordítom. 45 perc után leveszem a fóliát, a lével megöntözöm a csülköt, s tovább sütöm. Amikor már majdnem puha a hús, átkapcsolok grill fokozatra.
Tálaláskor vágok a húsból 2 szeletet, rakok mellé 2 db krumplit, s szedek a káposztából, amire kanalazok tejfölt, s teszek rá zöldkaprot. Aki akarja, a káposztát be is habarhatja lisztes tejföllel. Díszítem chilivel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése