HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2018. január 16., kedd

Sült füstölt sertés csülök brassói módra

Sült füstölt sertés csülök brassói módra


A csülköt már sokféleképp készítettem, most egy brassói sült csülök került az asztalomra. A kiindulás főtt csülök volt, az elkészítési módját már többször is feltettem a blogomra. Legutóbb néhány napja. (A linkek a fotók alatt találhatók.)

Hozzávalók:


  • 1 db főtt sertés hátsó
    csülök csontostul (1,4 kg)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • köménymag
  • kapormag
  • sertészsír
  • 1 dl fehérbor
  • 25 dkg savanyított káposzta
  • 1 db kicsi vöröshagyma
  • egész fekete bors
  • 3-4 szem borókabogyó
  • pirospaprika
  • 2 db babérlevél
  • 1 dl tejföl
  • néhány szál kapor 
  • 8 db burgonya

Elkészítés:

A serpenyőbe teszek zsírt, ezen az aprított hagymát, fokhagymát, köménymagot, kapormagot és a káposztát megdinsztelem, teszek rá borókabogyót és babérlevelet, felöntöm borral. Ráhelyezem a csülköt, mellé a krumplikat. Letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

Időnként a csülköt és krumplit meglocsolom. Az utóbbit meg is fordítom. 45 perc után leveszem a fóliát, a lével megöntözöm a csülköt, s tovább sütöm. Amikor már majdnem puha a hús, átkapcsolok grill fokozatra.

Tálaláskor vágok a húsból 2 szeletet, rakok mellé 2 db krumplit, s szedek a káposztából, amire kanalazok tejfölt, s teszek rá zöldkaprot. Aki akarja, a káposztát be is habarhatja lisztes tejföllel. Díszítem chilivel.







Főtt füstölt csülök

Főtt füstölt sertés hátsócsülök

Főtt füstölt sertés csülök

Füstölt sertés hátsócsülök főzése


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése