Vörösboros káposztás bableves csülökkel, kolbásszal tejfölösen
Bablevest már sokfélét tettem fel, de káposztásat még nem. Bár lényeges különbség nincs egy "normál" bableves, s e között, azért nem csak fotókat teszek fel, de receptet is írok.
Hozzávalók:
- 25 dkg tarka bab
- 20 dkg savanyított káposzta
- 1 szelet (kb 15 dkg) főtt füstölt csülök
- 10 dkg füstölt parasztkolbász
- 30 dkg tarka bab
- 15 dkg csiperkegomba
- 2 szál sárgarépa
- 1 db burgonya
- 1 fejvöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db chili
- 1 dl vörösbor
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős paprika
- olaj
- 1 púpozott kanál liszt
- 1 dl tejföl
- 1 l csülök főző leve
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_wUXHH3QOl_sXHrsLaBKTloRtuDZ7WJriomaYlZ4yXmeP1lUiTzHloEb_R4eANI-QrbsG_iUm7I4cSVXpNeFOKnEldfhh9eUibp2SA78iz9YYNpk2eJ_H3g8-NaOAtMMxR5kSJrWVQh7J/s320/k%25C3%25A1poszt%25C3%25A1sbabkolb%25C3%25A1sszal1.jpg)
Elkészítés:
A babot előző nap beáztatom.
Megpucolom a zöldségeket, a répákat karikára, a krumplit kockára vágom, a hagymákat, chilit aprítom.
Olajon megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a chilit, a zöldségeket, fűszerezem. Beleszórom a babot, felöntöm a csülök főző levével.
Közben felkarikázom a kolbászt, a csülköt darabolom.
Amikor minden megfőtt, beleöntöm a bort, belerakom a csülköt és a kolbászt, lisztes tejföllel behabarom, felrottyantom.
Tálaláskor merek a tányérba levest, szórok rá piros paprikát, s teszek rá két kanál tejfölt. Kenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése