HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2018. január 12., péntek

Csirkecombok krumpli és lecsó alapon sütve

Csirkecombok krumpli és lecsó alapon sütve

A lecsó nagy kedvenc, sokféleképp készítem, ezekből szép számban  találhatók a blogomon. Van egy lecsós csirke is. De az rántott felső csirkecomb,  lecsó és sült krumpli körítéssel. Azzal sokkal több munka volt, mint ezzel az étellel. Itt csak elő kellett készíteni a hozzávalókat, a többit elvégezte a sütő.

Hozzávalók

  • 6 db csirke  comb
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db paprika
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chili paprika
  • 3 db paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 4 db burgonya
  • napraforgóolaj
Elkészítés:

A csirkecombokat előző nap sózom, borsozom, szórok rá aprított fokhagymát, s meglocsolom olajjal, beteszem a hűtőbe.

A krumplit megpucolom felkarikázom. A hagymát is felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a paprikát és a paradicsomot darabolom.

Egy serpenyőbe locsolok kevés olajat, rárakom a krumplit, majd  a hagymát, paprikát, paradicsomot vegyesen. Fűszerezem, ráhelyezem a csirkecombokat. Letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 30 perc után leveszem a fóliát. 10 perc elteltével megfordítom a combokat, meglocsolom a szaftjával, kanalazok rá lecsót is, s tovább sütöm még 10-15 percig.

Tálaláskor szedek a tányérra krumplis lecsót, s teszek rá 2 darab csirkecombot.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése