A lecsó nagy kedvenc, sokféleképp készítem, ezekből szép számban találhatók a blogomon. Van egy lecsós csirke is. De az rántott felső csirkecomb, lecsó és sült krumpli körítéssel. Azzal sokkal több munka volt, mint ezzel az étellel. Itt csak elő kellett készíteni a hozzávalókat, a többit elvégezte a sütő.
Hozzávalók
- 6 db csirke comb
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db paprika
- 1 db csípős hegyes paprika
- 1 db chili paprika
- 3 db paradicsom
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- 4 db burgonya
- napraforgóolaj
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg88dUIBCnafuHQvOacTtmK8w08_BoqJMqtMzle8pro6wmgD1RpmflVxM-ZAkJQsopxtSdPV7eVh0Ut7PYM9TlKJ6671KqssoxMhwYGhyphenhyphenNNwT2CXHdFU7QSi5wyvEmZqWWE7remgxniBQ23/s320/lecs%25C3%25B3scsirkecombok1.jpg)
A csirkecombokat előző nap sózom, borsozom, szórok rá aprított fokhagymát, s meglocsolom olajjal, beteszem a hűtőbe.
A krumplit megpucolom felkarikázom. A hagymát is felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a paprikát és a paradicsomot darabolom.
Egy serpenyőbe locsolok kevés olajat, rárakom a krumplit, majd a hagymát, paprikát, paradicsomot vegyesen. Fűszerezem, ráhelyezem a csirkecombokat. Letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 30 perc után leveszem a fóliát. 10 perc elteltével megfordítom a combokat, meglocsolom a szaftjával, kanalazok rá lecsót is, s tovább sütöm még 10-15 percig.
Tálaláskor szedek a tányérra krumplis lecsót, s teszek rá 2 darab csirkecombot.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése