HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. július 1., szombat

Vörösboros-brandys, tejszínes meggy krémleves

Vörösboros-brandys, tejszínes meggy krémleves


Meggy-szezonban egy felnőtteknek való finomság melegben, hidegen.

Hozzávalók :

  • 30 dkg meggy
  • 1 ek vaj
  • 1 ek liszt
  • 1 dl tejszín
  • 3 tk cukor
  • 1 kk vaníliás cukor
  • 1 db fahéj rúd
  • 6 db szegfűszeg
  • 2 dl víz
  • 2 dl vörösbor
  • 5 cl brandy

Elkészítés:

A meggyet megmosom, kimagozom.

Egy lábasban vajat olvasztok, egy kevés lisztet keverek hozzá, majd leveszem a tűzhelyről, öntök hozzá vizet, csomómentessé keverem. Beleteszem a meggyet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget, s a fahéjat. 10 percig főzöm.

Leveszem a tűzhelyről, hagyom kihűlni,  Néhány kanállal kiveszek a meggyből, a többit a tejszínnel, a brandyvel és a borral botmixerrel összekeverem.

A levesbe visszateszem az egész meggyeket, tálakba merem,  majd beteszem a hűtőbe néhány órára.

Hidegen fogyasztom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése