HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. július 29., szombat

Lecsó csípős parasztkolbásszal és főtt tojással

Lecsó csípős parasztkolbásszal és főtt tojással


Beindult nálam a lecsószezon.

Hozzávalók:


  • 10 db lecsópaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db hegyes zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 4 db paradicsom
  • 10 dkg csípős parasztkolbász
  • étolaj
  • 5 dkg bacon szalonna
  • 2 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 2 db chilipaprika díszítésnek

Elkészítés:


Egy serpenyőben olajon megpirítom a bacont, majd megdinsztelem a felvágott hagymát, rádobom a felszeletelt paprikákat, megszórom a fűszerekkel, hozzáadom a nyolcadolt paradicsomot, s a szeletelt kolbászt.

Közben megfőzöm a tojásokat.

Tálaláskor szedek a tányérba lecsót, s középre rakom a hosszában kettévágott tojást, valamint egy chilipaprikát.

Kenyérrel fogyasztom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése