Lecsó csípős parasztkolbásszal és főtt tojással
Beindult nálam a lecsószezon.
Hozzávalók:
- 10 db lecsópaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db hegyes zöldpaprika
- 1 db chilipaprika
- 4 db paradicsom
- 10 dkg csípős parasztkolbász
- étolaj
- 5 dkg bacon szalonna
- 2 db tojás
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- 2 db chilipaprika díszítésnek

Elkészítés:
Egy serpenyőben olajon megpirítom a bacont, majd megdinsztelem a felvágott hagymát, rádobom a felszeletelt paprikákat, megszórom a fűszerekkel, hozzáadom a nyolcadolt paradicsomot, s a szeletelt kolbászt.
Közben megfőzöm a tojásokat.
Tálaláskor szedek a tányérba lecsót, s középre rakom a hosszában kettévágott tojást, valamint egy chilipaprikát.
Kenyérrel fogyasztom.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése