HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. július 1., szombat

Rizses Székely-káposzta tejföllel

Rizses Székely-káposzta tejföllel


Ezúttal, hogy laktatóbb legyen, rizs is került bele.

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertéscomb
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili
  • 50 dkg savanyított káposzta
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • őrölt kömény
  • kakukkfű
  • majoránna
  • 1 db babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 1 kanál zsír
  • 1 csésze rizs 
  • 3 szál petrezselyem
  • 3 db chili díszítésnek

Elkészítés:

A hagymát aprítom, a szalonnát csíkokra, a húst kockára vágom.

Egy fazékban a zsíron megsütöm a szalonnát. Rádobom a húst fehéredésig sütöm. Fűszerezem, öntök rá vizet. Amikor a hús már félpuha, hozzákeverem a káposztát. Öntök rá még vizet. Lassú tűzön főzöm. Amikor a hús már félpuha, beleszórom a rizst is.

Amikor megfőtt, keverek bele lisztes tejfölt. Felforralom.

Tálaláskor kanalazok rá még tejfölt, szórok rá pirospaprikát, aprított petrezselymet  és rakok rá egy chilit. Teszek mellé rozskenyeret.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése