Rizses Székely-káposzta tejföllel
Ezúttal, hogy laktatóbb legyen, rizs is került bele.
Hozzávalók:
- 30 dkg sertéscomb
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chili
- 50 dkg savanyított káposzta
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- őrölt kömény
- kakukkfű
- majoránna
- 1 db babérlevél
- 2 dl tejföl
- 1 kanál zsír
- 1 csésze rizs
- 3 szál petrezselyem
- 3 db chili díszítésnek
Elkészítés:
A hagymát aprítom, a szalonnát csíkokra, a húst kockára vágom.
Egy fazékban a zsíron megsütöm a szalonnát. Rádobom a húst fehéredésig sütöm. Fűszerezem, öntök rá vizet. Amikor a hús már félpuha, hozzákeverem a káposztát. Öntök rá még vizet. Lassú tűzön főzöm. Amikor a hús már félpuha, beleszórom a rizst is.
Amikor megfőtt, keverek bele lisztes tejfölt. Felforralom.
Tálaláskor kanalazok rá még tejfölt, szórok rá pirospaprikát, aprított petrezselymet és rakok rá egy chilit. Teszek mellé rozskenyeret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése