HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. július 31., hétfő

Tejszínes cukkinikrémleves sajttal, dióval, salátaolajjal

Tejszínes cukkinikrémleves sajttal, dióval, salátaolajjal


Megint egy cukkini krémleves.

Hozzávalók:

  • 1 db közepes cukkini
  • 1 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 1 db szárnyashúsleves leveskocka
  • őrölt fekete bors
  • curry
  • 1 dl főzőtejszín
  • 5 dl l víz
  • 4 db kockasajt
  • 4 db dió
  • salátaolaj

Elkészítés:

A cukkinit és a krumplit feldarabolom. Egy fazékban olívaolajon megdinsztelem, fűszerezem, felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát,  puhára főzöm. Hozzáöntöm a tejszínt.

Botmixerrel összekeverem.

Egy edénybe szedek cukkinilevest, teszek rá két félbevágott sajtot és két db diót.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése