HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. július 17., hétfő

Kapros, tejfölös tökfőzelék sajttal

Kapros, tejfölös tökfőzelék sajttal


Ezúttal hagytam a tököt érvényesülni, hús feltét nélkül készült az étel.

Hozzávalók:


  • 1 db kisebb tök
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kapor
  • ecet
  • őrölt fekete bors
  • cukor
  • tejföl
  • liszt
  • olaj
  • 5 dkg trappista sajt

Elkészítés:


A hagymát és a fokhagymát aprítom, a tököt meghámozom, a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom.

Olajon megfonnyasztom a hagymát, s a fokhagymát, hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, s öntök rá kevés vizet. Sózom, borsozom, adok hozzá egy kevés ecetet, cukrot. Főzöm. Amikor már puha, behabarom lisztes tejföllel.

A sajtot lereszelem.

Tálaláskor a tányérba merek tökfőzeléket, szórok rá sajtot. Kenyérrel fogyasztom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése