Kapros, tejfölös tökfőzelék sajttal
Ezúttal hagytam a tököt érvényesülni, hús feltét nélkül készült az étel.
Hozzávalók:
- 1 db kisebb tök
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- kapor
- ecet
- őrölt fekete bors
- cukor
- tejföl
- liszt
- olaj
- 5 dkg trappista sajt
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát aprítom, a tököt meghámozom, a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom.
Olajon megfonnyasztom a hagymát, s a fokhagymát, hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, s öntök rá kevés vizet. Sózom, borsozom, adok hozzá egy kevés ecetet, cukrot. Főzöm. Amikor már puha, behabarom lisztes tejföllel.
A sajtot lereszelem.
Tálaláskor a tányérba merek tökfőzeléket, szórok rá sajtot. Kenyérrel fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése