Tejfölös kapros zöldbabfőzelék sült sertéshússal
Igazi nyári étel.
Hozzávalók:
- 1/2 kg sárga héjú zöldbab
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek sertészsír
- 1 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 0,5 csokor kapor
- 1 db babérlevél
- ecet
- cukor
- só
- őrölt fekete bors
- 25 dkg sertéshús
- 1 db paradicsom
- 1 db csípős hegyes paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- őrölt piros paprika
- 1 ek sertészsír
Elkészítés:
A hagymákat, kaprot aprítom, a paprikát, paradicsomot szeletelem. A húsból két szeletet vágok. Sózom, borsozom, teszek rá paradicsomot, paprikát.
Egy edényben olajon megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a babot, s babérlevelet, fűszerezem, öntök bele kevés ecetet, adok hozzá kevés cukrot, felöntöm vízzel, s el kezdem főzni.
Közben egy serpenyőben olajon megsütöm a húst. Nyomok rá fokhagymát, megszórom pirospaprikával.
Amikor a bab már puha, behabarom lisztes tejföllel, teszek bele kaprot, felrottyantom.
Tálaláskor egy mélytányérba merek a zöldbabból, teszek rá egy szelet húst és egy kapor ágat. Kenyérrel fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése