HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. július 23., vasárnap

Tejfölös kapros zöldbabfőzelék sült sertéshússal

Tejfölös kapros zöldbabfőzelék sült sertéshússal


Igazi nyári étel.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg sárga héjú zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek sertészsír
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 0,5 csokor kapor
  • 1 db babérlevél
  • ecet
  • cukor
  • őrölt fekete bors
  • 25 dkg sertéshús
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt piros paprika
  • 1 ek sertészsír

Elkészítés:

A hagymákat, kaprot aprítom, a paprikát, paradicsomot szeletelem. A húsból két szeletet vágok. Sózom, borsozom, teszek rá paradicsomot, paprikát.

Egy edényben olajon megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a babot, s babérlevelet, fűszerezem, öntök bele kevés ecetet, adok hozzá kevés cukrot, felöntöm vízzel, s el kezdem főzni.

Közben egy serpenyőben olajon megsütöm a húst. Nyomok rá fokhagymát, megszórom pirospaprikával.

Amikor a bab már puha, behabarom lisztes tejföllel, teszek bele kaprot, felrottyantom.

Tálaláskor egy mélytányérba merek a zöldbabból, teszek rá egy szelet húst és egy kapor ágat. Kenyérrel fogyasztom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése