Egyszerű babgulyás sertéshússal és csípős parasztkolbásszal tejfölösen
Ebben a hűvösre vált időben jól esett egy melengető étel.
Hozzávalók:

Elkészítés:
A babot beáztatom. Másnap felteszem főni.
A répát karikára, a krumplit és a húst kockára vágom.
Egy serpenyőben kevés zsiradékon megsütöm a szalonnát, rádobom a kockára vágott húst. Amikor már kifehéredett hozzáadom a répával és a krumplival a babhoz. Feleresztem vízzel, fűszerezem, belevágom a chilit.
Felkarikázom a kolbászt.
Amikor a bab és a hús már csaknem puha, beleteszem a kolbászt.
Tálalok. Merek a tányérba levest, teszek rá két kanál tejfölt, s egy chilit. Kenyérrel fogyasztom.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése