Egyszerű babgulyás sertéshússal és csípős parasztkolbásszal tejfölösen
Ebben a hűvösre vált időben jól esett egy melengető étel.
Hozzávalók:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2QimpcowdzrcqEIyxaZv3tgLVbjshhQi9A14M188sniCxvuE_zHyhDD-wHNXtRJ3Re3n_XjjeGU3nKKrV7HhNDpZF8fCAU00iK_0TLx5coJgksbohs4D2_moQvbEHoHbUrbHdC-j2LlAY/s320/babguly%25C3%25A1sh%25C3%25BAssalkolb%25C3%25A1sszal1.jpg)
Elkészítés:
A babot beáztatom. Másnap felteszem főni.
A répát karikára, a krumplit és a húst kockára vágom.
Egy serpenyőben kevés zsiradékon megsütöm a szalonnát, rádobom a kockára vágott húst. Amikor már kifehéredett hozzáadom a répával és a krumplival a babhoz. Feleresztem vízzel, fűszerezem, belevágom a chilit.
Felkarikázom a kolbászt.
Amikor a bab és a hús már csaknem puha, beleteszem a kolbászt.
Tálalok. Merek a tányérba levest, teszek rá két kanál tejfölt, s egy chilit. Kenyérrel fogyasztom.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése