HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. július 16., vasárnap

Egyszerű babgulyás sertéshússal és csípős parasztkolbásszal tejfölösen

Egyszerű babgulyás sertéshússal és csípős parasztkolbásszal tejfölösen


Ebben a hűvösre vált időben jól esett egy melengető étel.

Hozzávalók:

  • 20 dkg tarkabab
  • 20 dkg sertéslapocka
  • 10 dkg csípős parasztkolbász
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk disznózsír
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 db répa
  • 1 db nagyobb krumpli
  • 1 db chili
  • 1 db babérlevél
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • köménymag
  • 1 dl tejföl
  • chili a tálaláshoz

  • Elkészítés:

    A babot beáztatom. Másnap felteszem főni.

    A répát karikára, a krumplit és a húst kockára vágom.

    Egy serpenyőben kevés zsiradékon megsütöm a szalonnát, rádobom a kockára vágott húst. Amikor már kifehéredett hozzáadom a répával és a krumplival a babhoz. Feleresztem vízzel, fűszerezem, belevágom a chilit.

    Felkarikázom a kolbászt.

    Amikor a bab és a hús már csaknem puha, beleteszem a kolbászt.

    Tálalok. Merek a tányérba levest, teszek rá két kanál tejfölt, s egy chilit. Kenyérrel fogyasztom.



    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése