HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. július 2., vasárnap

Sertés borda vele sült zöldségekkel

Sertés borda vele sült zöldségekkel

Ez vasárnapi ebédnek sem rossz! Igaz?

Hozzávalók:


  • 1 szelet sertésborda (kb. 40 dkg)
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 ek sertészsír
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db újhagyma zöldjével
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db csípős hegyespaprika
  • 35 dkg újkrumpli
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika

Elkészítés:

A szalonnát felkockázom. A sertésbordát négybe vágom. A vöröshagymát, paradicsomot, paprikát félbevágom, az újhagymákat hosszabb darabokra vágom, a krumplit megmosom, a fokhagyma gerezdeket egészben hagyom.

A húst sózom, borsozom. 

Egy serpenyőben a szalonnát megpirítom kevés zsíron, ráteszem a húst. Minden oldalán megsütöm, majd hozzáteszem a zöldségeket, a fokhagymát és a krumplit, fűszerezem. Öntök rá egy kevés vizet, s fedő alatt elkezdem sütni.

Időnként meglocsolom. Majd megfordítom a húst, a zöldségeket és a krumplit.

Amikor a hús és a zöldségek is már kellőképp megpuhultak és megsültek, tálalok.

Tálaláskor teszek a tányérra két darab húst, mellé krumplit és zöldségeket.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése