Ez vasárnapi ebédnek sem rossz! Igaz?
Hozzávalók:
- 1 szelet sertésborda (kb. 40 dkg)
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 ek sertészsír
- 2 db vöröshagyma
- 2 db újhagyma zöldjével
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db csípős hegyespaprika
- 35 dkg újkrumpli
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
Elkészítés:
A szalonnát felkockázom. A sertésbordát négybe vágom. A vöröshagymát, paradicsomot, paprikát félbevágom, az újhagymákat hosszabb darabokra vágom, a krumplit megmosom, a fokhagyma gerezdeket egészben hagyom.
A húst sózom, borsozom.
Egy serpenyőben a szalonnát megpirítom kevés zsíron, ráteszem a húst. Minden oldalán megsütöm, majd hozzáteszem a zöldségeket, a fokhagymát és a krumplit, fűszerezem. Öntök rá egy kevés vizet, s fedő alatt elkezdem sütni.
Időnként meglocsolom. Majd megfordítom a húst, a zöldségeket és a krumplit.
Amikor a hús és a zöldségek is már kellőképp megpuhultak és megsültek, tálalok.
Tálaláskor teszek a tányérra két darab húst, mellé krumplit és zöldségeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése