HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. július 12., szerda

Pulykacomb sült újkrumplival, tejfölös uborka salátával

Pulykacomb sült újkrumplival, tejfölös uborka salátával

Nagyon egyszerűen készült ez az étel, még a krumpli megpucolásával sem bajlódtam.

Hozzávalók:

  • 1 db kicsi  pulyka comb (60 dkg)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szál kakukkfű
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • napraforgó olaj
  • 8 db burgonya
  • 2 db paradicsom
  • 1 db kigyóuborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fehérborecet
  • extraszűz olívaolaj
  • 1 dl tejföl

Elkészítés:

A combot előző este befűszereztem (só, bors, paprika, aprított fokhagyma), rátettem a kakukkfüvet,  meglocsoltam olajjal és betettem a hűtőszekrénybe.

A krumplit alaposan megmosom.  A  paradicsomokat  félbe vágom. 

A comb  mellé rakom a paradicsomot,  meglocsolom kevés vízzel.  Letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

Amíg a hús sült, előfőzöm a krumplit, majd kevés olajban elősütöm. Elkészítem a salátát, az uborkát szeletelem, egy csészébe rakom, rálocsolom a dresszinget, beteszem a hűtőbe. 

A húst  időnként meglocsolom. 90 perc után leveszem a fóliát, s tovább sütöm.  30 perc elteltével rövid ideig még grillezem.

Tálaláskor szelek hosszában a pulykacombból, rakok mellé krumplit és paradicsomot. Mellérakom a salátát, melyre kanalazok tejfölt és szórok pirospaprikát.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése