Nagyon egyszerűen készült ez az étel, még a krumpli megpucolásával sem bajlódtam.
Hozzávalók:
- 1 db kicsi pulyka comb (60 dkg)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szál kakukkfű
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- napraforgó olaj
- 8 db burgonya
- 2 db paradicsom
- 1 db kigyóuborka
- 2 gerezd fokhagyma
- fehérborecet
- extraszűz olívaolaj
- 1 dl tejföl
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYGEf6FYjEm-fCaX3Edb-Y-sVMSTJMFMx7jOrBd82cmmBnMAfCexU-c6LiEE4a6HOjmAuWuP9mx9c_Zk8xwSwZ3ym9kkIFU_d2pJtWUNfKwQSv8IEYA-R4ejc9okdUcyekno4Z9rN7tnhr/s320/pulykacombs%25C3%25BClt%25C3%25BAjkrumplival1.jpg)
Elkészítés:
A combot előző este befűszereztem (só, bors, paprika, aprított fokhagyma), rátettem a kakukkfüvet, meglocsoltam olajjal és betettem a hűtőszekrénybe.
A krumplit alaposan megmosom. A paradicsomokat félbe vágom.
A comb mellé rakom a paradicsomot, meglocsolom kevés vízzel. Letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
Amíg a hús sült, előfőzöm a krumplit, majd kevés olajban elősütöm. Elkészítem a salátát, az uborkát szeletelem, egy csészébe rakom, rálocsolom a dresszinget, beteszem a hűtőbe.
A húst időnként meglocsolom. 90 perc után leveszem a fóliát, s tovább sütöm. 30 perc elteltével rövid ideig még grillezem.
Tálaláskor szelek hosszában a pulykacombból, rakok mellé krumplit és paradicsomot. Mellérakom a salátát, melyre kanalazok tejfölt és szórok pirospaprikát.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése