Nagyon egyszerűen készült ez az étel, még a krumpli megpucolásával sem bajlódtam.
Hozzávalók:
- 1 db kicsi pulyka comb (60 dkg)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szál kakukkfű
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- napraforgó olaj
- 8 db burgonya
- 2 db paradicsom
- 1 db kigyóuborka
- 2 gerezd fokhagyma
- fehérborecet
- extraszűz olívaolaj
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
A combot előző este befűszereztem (só, bors, paprika, aprított fokhagyma), rátettem a kakukkfüvet, meglocsoltam olajjal és betettem a hűtőszekrénybe.
A krumplit alaposan megmosom. A paradicsomokat félbe vágom.
A comb mellé rakom a paradicsomot, meglocsolom kevés vízzel. Letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
Amíg a hús sült, előfőzöm a krumplit, majd kevés olajban elősütöm. Elkészítem a salátát, az uborkát szeletelem, egy csészébe rakom, rálocsolom a dresszinget, beteszem a hűtőbe.
A húst időnként meglocsolom. 90 perc után leveszem a fóliát, s tovább sütöm. 30 perc elteltével rövid ideig még grillezem.
Tálaláskor szelek hosszában a pulykacombból, rakok mellé krumplit és paradicsomot. Mellérakom a salátát, melyre kanalazok tejfölt és szórok pirospaprikát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése