HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. július 17., hétfő

Cukkini krémleves magos zsemlével, tejföllel

Cukkini krémleves magos zsemlével, tejföllel

A sokadik cukkini krémlevesem, mert imádom.

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 dl tejszín
  • őrölt fehér bors
  • őrölt piros paprika
  • 3 dl víz
  • 4 kanál tejföl
  • extraszűz olívaolaj
  • 2 db magos császárzsemle

Elkészítés:

A hagymákat, a cukkinit és a petrezselymet darabolom

Egy lábasban kevés olajon a  a hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a cukkinit. Együtt dinsztelem tovább.

Majd ráöntöm a vizet, fűszerezem.

Amikor megfőtt a cukkini, hozzáadom az aprított petrezselymet,  s botmixerrel pürésítem.

A zsemlét megpirítom.

Tálalok. A tányérba merek a levesből, a közepére kanalazok tejfölt,  körberakom a  zsemledarabokkal, s locsolok rá olívaolajat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése