HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. július 16., vasárnap

Tésztás paprikás krumpli csípős parasztkolbásszal kapros, tejfölös uborkasalátával

Tésztás paprikás krumpli csípős parasztkolbásszal kapros, tejfölös uborkasalátával


Egy tartalmas étel, mely még finom is.

  • 50 dkg krumpli
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chili
  • 2 db paradicsom
  • őrölt csípős piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
  • 2 ek disznózsír
  • 15 dkg csípős parasztkolbász
  • 1 db csípős hegyes paprika 
  • 1 csésze száraz tészta
  • 2 db chili tálaláshoz
  • 4 db fürtös uborka
  • borecet
  • olívaolaj
  • tejföl
  • kapor

Elkészítés:

A krumplit megpucolom, kockára vágom. A hagymákat, paprikát, paradicsomot durván aprítom.

Egy lábasban zsíron megpirítom a hagymát, hozzáadom a paprikát, a paradicsomot és a krumplit. Fűszerezem, belevágom a chilit, öntök rá vizet, hogy bőven ellepje.

Felkarikázom a kolbászt, beleteszem a lábasba. Készre főzöm az ételt.

Kifőzöm a tésztát, a krumplihoz keverem.

Elkészítem a salátát. Az uborkát vékonyra szeletelem, sózom, borsozom, meglocsolom ecettel és olajjal. Kanalazok rá tejfölt, szórok rá pirospaprikát, teszek rá egy kapor ágat. 

Tálaláskor szedek a tányérba paprikás krumplit, vágok rá hegyes paprikát és teszek rá egy chilit.

Uborka salátával, kenyérrel fogyasztom, sört iszom hozzá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése