Húsos-kolbászos káposzta tejföllel
Egy húsos káposztára vágytam, de mivel nyár van, nem savanyítottat akartam használni.
Hozzávalók :
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej káposzta
- 1 db csípős hegyes zöld paprika
- 2 db chili
- 3 db paradicsom
- 5 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg sertéscomb
- 5 dkg csípős parasztkolbász
- napraforgóolaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős paprika
- 1 db babérlevél
- köménymag
- 2 db chili a díszítéshez
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
A hagymát aprítom, a káposztát legyalulom, a húst kockára vágom, a kolbászt szeletelem. A paprikát és a paradicsomot darabolom.
A szalonnát kevés olajon megpirítom, a hagymát megdinsztelem, rádobom a húst, majd fehéredés után a paprikát, végül a paradicsomot. Fűszerezem, s felöntöm vízzel. Amikor a hús félig már puha, hozzáadom a káposztát.
Majd amikor már a káposzta is megfőtt, a tejföl felével és a liszttel behabarom a levest, beleteszem a kolbász, felforralom.
Tálaláskor merek a levesből, kanalazok rá tejfölt, s díszítem egy chilivel. Kenyérrel fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése