HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. július 30., vasárnap

Húsos-kolbászos káposzta tejföllel

Húsos-kolbászos káposzta tejföllel


Egy húsos káposztára vágytam, de mivel nyár van, nem savanyítottat akartam használni.

Hozzávalók :

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej káposzta
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 2 db chili
  • 3 db paradicsom
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg sertéscomb
  • 5 dkg csípős parasztkolbász
  • napraforgóolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • 1 db babérlevél
  • köménymag
  • 2 db chili a díszítéshez
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

A hagymát aprítom, a káposztát legyalulom, a húst kockára vágom, a kolbászt szeletelem. A paprikát és a paradicsomot darabolom.

A szalonnát kevés olajon megpirítom, a hagymát megdinsztelem, rádobom a húst, majd fehéredés után a paprikát, végül a paradicsomot. Fűszerezem, s felöntöm vízzel. Amikor a hús félig már puha, hozzáadom a káposztát.

Majd amikor már a káposzta is megfőtt, a tejföl felével és a liszttel behabarom a levest, beleteszem a kolbász, felforralom.

Tálaláskor merek a levesből, kanalazok rá tejfölt, s díszítem egy chilivel. Kenyérrel fogyasztom. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése