HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. július 22., szombat

Kelkáposzta főzelék csípős parasztkolbásszal, tejföllel

Kelkáposzta főzelék csípős pararasztkolbásszal, tejföllel


Nyár lévén igyekszem minél több zöldet enni.

Hozzávalók:

  • 1 db kisebb fej kelkáposzta
  • 2 db burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • napraforgóolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • köménymag
  • 5 dkg csípős parasztkolbász
  • 2 kanál tejföl

Elkészítés:

A kelkáposztát alapos mosás után felszeletelem, a krumplit megpucolom, kocára vágom.

Az egészet beteszem egy fazékba, felengedem vízzel, sóval, borssal fűszerezem, s kb. 30 percig főzöm.

Közben megsütöm a kolbászt, félreteszem. Majd elkészítem a rántást. Egy serpenyőben forró olajon megdinsztelem az aprított fokhagymát, hozzáadom a lisztet, s állandó keverés mellett világosbarnára pirítom. Leveszem a tűzhelyről, megszórom köménymaggal és a pirospaprikával, s feleresztem vízzel. Beleöntöm a levesbe, összekeverem, felforralom.

Tálaláskor szedek egy mélytányérba főzeléket, kanalazok rá tejfölt, s szórok rá kolbászt. Fehér kenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése