Kelkáposzta főzelék csípős pararasztkolbásszal, tejföllel
Nyár lévén igyekszem minél több zöldet enni.
Hozzávalók:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgx16vuKFyomOP4g-W9C7wpm3OEaEM3j2DfOQzwAeADcaoghzzkDBGKh_UNTQbAacDIxsW-bW1f7pxOdjS19N4qh9h7vxHZmYc1ckYX_L6YeekUMlSJ2ELnbRIVataUP5pU2IXNBsSXceHH/s320/kelk%25C3%25A1posztaf%25C5%2591zel%25C3%25A9kkolb%25C3%25A1sszaltejf%25C3%25B6llel1.jpg)
- 1 db kisebb fej kelkáposzta
- 2 db burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- napraforgóolaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- köménymag
- 5 dkg csípős parasztkolbász
- 2 kanál tejföl
Elkészítés:
A kelkáposztát alapos mosás után felszeletelem, a krumplit megpucolom, kocára vágom.
Az egészet beteszem egy fazékba, felengedem vízzel, sóval, borssal fűszerezem, s kb. 30 percig főzöm.
Közben megsütöm a kolbászt, félreteszem. Majd elkészítem a rántást. Egy serpenyőben forró olajon megdinsztelem az aprított fokhagymát, hozzáadom a lisztet, s állandó keverés mellett világosbarnára pirítom. Leveszem a tűzhelyről, megszórom köménymaggal és a pirospaprikával, s feleresztem vízzel. Beleöntöm a levesbe, összekeverem, felforralom.
Tálaláskor szedek egy mélytányérba főzeléket, kanalazok rá tejfölt, s szórok rá kolbászt. Fehér kenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése