Kelkáposzta főzelék hagymás sült hússal
Könnyű, nyári étel.
Hozzávalók:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgSk-O6VD0KOxGxOCrzw1pUlsXcJ8ohyphenhyphenvhTsJdc2zSENSXyuan-qEV3az4XKX_ayX9eagqX4RYeNyWc30-BcCS8nClA4QCWylTHSbXnmEAOT9laWBcO_ix-j_WCRhFt4Qs9_R-eidoLBDgO/s320/kelk%25C3%25A1posztaf%25C5%2591zel%25C3%25A9ks%25C3%25BClth%25C3%25BAssal1.jpg)
- 1 fej kelkáposzta
- 2 db burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- napraforgóolaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- köménymag
- 2 ek liszt 1 fej kicsi vöröshagyma
- 4 szelet sertéshús
Elkészítés:
A hagymát aprítom, a húst sózom, borsozom, meglocsolom olajjal. Rászórom a hagymát.
A kelkáposztát felszeletelem, a krumplit megpucolom, kocára vágom.
A zöldségeket egy fazékba rakom, felengedem vízzel, sóval, borssal fűszerezem, félóráig főzöm.
Közben megsütöm a húst, majd elkészítem a rántást. A rántásra szórok köménymagot és pirospaprikát, s feleresztem vízzel. Beleöntöm a főzelékbe, összekeverem, felforralom.
Tálaláskor szedek egy tányérba főzeléket, s teszek rá 2 szelet húst. Kenyérrel fogyasztom.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése