HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. július 12., szerda

Kelkáposzta főzelék hagymás sült hússal

Kelkáposzta főzelék hagymás sült hússal


Könnyű, nyári étel.

Hozzávalók:

  • 1 fej kelkáposzta
  • 2 db burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • napraforgóolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • köménymag
  • 2 ek liszt
  • 1 fej kicsi vöröshagyma
  • 4 szelet sertéshús

Elkészítés:

A hagymát aprítom, a húst sózom, borsozom, meglocsolom olajjal. Rászórom a hagymát.

A kelkáposztát felszeletelem, a krumplit megpucolom, kocára vágom.

A zöldségeket egy fazékba rakom, felengedem vízzel, sóval, borssal fűszerezem, félóráig főzöm.

Közben megsütöm a húst, majd elkészítem a rántást. A rántásra szórok köménymagot és pirospaprikát, s feleresztem vízzel. Beleöntöm a főzelékbe, összekeverem, felforralom.

Tálaláskor szedek egy tányérba főzeléket, s teszek rá 2 szelet húst.  Kenyérrel fogyasztom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése