Kelkáposzta főzelék hagymás sült hússal
Könnyű, nyári étel.
Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta
- 2 db burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- napraforgóolaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- köménymag
- 2 ek liszt 1 fej kicsi vöröshagyma
- 4 szelet sertéshús
Elkészítés:
A hagymát aprítom, a húst sózom, borsozom, meglocsolom olajjal. Rászórom a hagymát.
A kelkáposztát felszeletelem, a krumplit megpucolom, kocára vágom.
A zöldségeket egy fazékba rakom, felengedem vízzel, sóval, borssal fűszerezem, félóráig főzöm.
Közben megsütöm a húst, majd elkészítem a rántást. A rántásra szórok köménymagot és pirospaprikát, s feleresztem vízzel. Beleöntöm a főzelékbe, összekeverem, felforralom.
Tálaláskor szedek egy tányérba főzeléket, s teszek rá 2 szelet húst. Kenyérrel fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése