HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. július 12., szerda

Lecsó kolbásszal, tojással

Lecsó kolbásszal, tojással

Ez az étel kiváló arra az esetre, ha nincs időnk, vagy  kedvünk a főzéshez. Percek alatt összedobható minimális munkával. Mégis finom, s nem a szokásos.


Hozzávalók:

  • 1 üveg saját készítésű  télre eltett lecsó
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 1 db chili
  • 5 dkg csípős parasztkolbász
  • 2 db tojás

Elkészítés:

A lecsó felét egy tányérba teszem, szeletelek bele kolbászt, megszórom borssal, paprikával,vágok bele chilit, összekeverem,  s a tányér közepére ütök egy tojást. Beteszem a mikrohullámú sütőbe, s a maximális fokozaton 4 percig melegítem. A tojás ekkor még csaknem folyékony állagú. Szendvicskenyérrel fogyasztom, sört iszom hozzá.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése