HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. február 17., péntek

Fokhagymás, mustáros harcsa szeletek sütőtökkel, resztelt krumplival

Fokhagymás, mustáros harcsa szeletek sütőtökkel, resztelt krumplival

Egyszerű, gyors, finom és egészséges étel.

Hozzávalók:


  • 1 szelet afrikai harcsa filé (kb. 35 dkg)
  • olívaolaj
  • 1 tk mustár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • 0,5 citrom
  • 1 szelet sütőtök
  • 2 db nagyobb krumpli

  • Elkészítés:

    A halat hatba vágom, bekenem mustárral, sózom, borsozom, facsarok rá citromot, ráteszem a fokhagymát, 1 órára a hűtőbe teszem.

    A krumplit megmosom, előfőzöm.

    A sütőtököt nagyobb darabokra vágom, sózom, borsozom, locsolok rá olajat, megsütöm. A krumplikat meghámozom, karikára vágom. Sózom, borsozom, olajon megpirítom.

    A halat mindkét oldalán megsütöm.

    Tálaláskor a tányér közepére szedem a halat, rá a fokhagymát, mellé a sütőtököt és a krumplit. A halra teszek egy citromszeletet.




    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése