Szeretem a pulykát, szerintem vetekszik a nevesebb társaival, a kacsával és a libával.
- 1 db pulykacomb (kb 60 dkg)
- 1 db vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma + 3 gerezd
- 1 ek libazsír
- só
- őrölt fekete bors
- 2 szál rozmaring
- 4 db burgonya
- 1 dl tejszín
- szerecsendió
- 2 db répa
- 1 ek vaj
- 10 dkg zöldborsó
Elkészítés:
A combot beteszem egy sütőtálba, sózom, borsozom, megtűzdelem fokhagymával. Teszek mellé vöröshagymát, fokhagymát, rozmaringot, s libazsírt. Beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
A krumplit előfőzöm, majd felszeletelem, sózom, borsozom, reszelek rá szerecsendiót, tejszínnel leöntve ezt is berakom a sütőbe.
A répát megpucolom, hosszában felvágom, sózom, borsozom, vajon megpárolom.
A borsót vajon megdinsztelem, egy kevés tejszínnel pürésítem.
Tálaláskor szelek néhány szeletet a pulykacombból, rakok mellé krumplit, répát és borsópürét.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése