HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. február 28., kedd

Tejfölös babgulyás csülökkel, sertés lapockával

Tejfölös babgulyás csülökkel, sertés lapockával


Lassan itt a tavasz, de azért egy babgulyás még belefér az étrendembe.

Hozzávalók:


  • 25 dkg főtt füstölt csülök
  • 25 dkg sertés lapocka
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 ek disznózsír
  • 25 dkg tarkabab
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem-
    gyökér
  • 1/2 zeller
  • 1db paprika
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db burgonya
  • 2 db babérlevél
  • 4 szál zellerlevél
  • 1 kk köménymag
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • 1 l víz
  • 1 dl tejföl
  • chili (díszítésnek)

Elkészítés:

A babot előző éjszaka beáztatom.

Másnap a csülköt, a húst és a szalonnát felkockázom.

A hagymákat aprítom, a répát, gyökeret, zellert, zellerlevelet, nagyobb darabokra, a paradicsomokat félbe vágom, a paprikákat felszeletelem.

Egy lábasban a zsíron a szalonnát megpirítom, hozzáadom a hagymát, ráteszem a csülköt, a húst, majd a zöldségeket, rövid ideig párolom.

Beleteszem a babot, majd felöntöm vízzel, belerakom a babérlevelet, a és zellerlevelet, fűszerezem.

Mikor minden megpuhult, tálalok. Merek egy tányérba levest vegyesen, teszek rá két kanál tejfölt,  s díszítem egy chilivel.

Házi kenyérrel eszem, vörösbort iszom hozzá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése