Paprikás krumpli nokedlivel és lókolbásszal
Nem egy hétköznapi paprikás krumpli.
Hozzávalók:
- 60 dkg krumpli
- 2 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes paprika
- 1 db chili
- 1 db paradicsom
- só
- őrölt csípős piros paprika
- őrölt fekete bors
- őrölt kömény
- 2 ek disznózsír
- 15 dkg lókolbász
- 1 db csípős hegyes paprika (tálaláshoz)
- chili chips
- liszt
- 1 tojás
- só
- víz
A nokedlihez:
Elkészítés:
A krumplit megpucolom, kockára vágom. A hagymákat, paprikát, paradicsomot durván aprítom.
Egy lábasban zsíron megpirítom a hagymát, hozzáadom a paprikát, a paradicsomot és a krumplit. Fűszerezem, belevágom a chilit, öntök rá vizet, hogy bőven ellepje.
Felkarikázom a kolbászt, beleteszem a lábasba.
Közben elkészítem a nokedli tésztáját: a liszthez tojást, sót és kevés vizet keverek. Amikor a krumpli már majdnem puha, beleszaggatom a nokedlit. Ha a nokedli feljött a tetejére, kész a leves, lehet tálalni.
Tálaláskor szedek a tányérba paprikás krumplit, vágok rá hegyes paprikát, s meghintem chili chipssel. Kenyérrel fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése