HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. február 6., hétfő

Főtt füstölt sertés csülök

Főtt füstölt sertés csülök


Láttam akciósan egy szép nagy hátsó csülköt. Muszáj volt megvenni. Mivel emberes egy darab volt, kétféle ételhez fogom felhasználni, csülkös bableveshez és megsütöm krumplival, hagymás gombával. A receptek rövidesen jönnek.


Hozzávalók

  • 1 db füstölt sertés hátsó csülök, 170 dkg (csonttal együtt)
  • 2 db vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 db chili
  • 3 db babérlevél
  • 1 tk szemes bors
  • 1 tk köménymag
  • majoranna
  • 1,5 l víz

Elkészítés:

A csülköt alaposan megmosom, kettévágom, belehelyezem egy nagyobb lábasba. Beleteszem a megpucolt hagymákat, chilit és a fűszereket. Felöntöm vízzel. 2 óra 30 percig főzöm. Amikor kihűlt, kicsontozom, feldarabolom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése