HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. február 17., péntek

Csőben sült tejfölös, sajtos karfiol

Csőben sült tejfölös, sajtos karfiol

 Egyszerű, gyors, finom étel. Vegetáriánusok is ehetik.

Hozzávalók:


  • 1 db karfiol
  • 1 ek vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 10 dkg trappista sajt
  • prézli
  • őrölt fekete bors
  • 0,5 db csípős hegyes paprika

  • Elkészítés:

    A megmosott karfiolt rózsáira szedem, sós vízben előfőzöm.

    A tejfölt összekeverem a tojással. A sajtot lereszelem.

    Egy kivajazott tepsiben lerakom a karfiolt, meglocsolom a tejföllel, megszórom a sajttal és a prézlivel.

    180 C fokra előmelegített sütőben 25 percig sütöm, majd meggrillezem.

    Tálaláskor reszelek rá még sajtot, s vágok rá hegyes paprikát.






    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése