Hurka és kolbász velesült krumplival és káposztával
Nemrég volt a közelemben - Budaőrsön (Wudersch) - sváb disznóvágás. Ha már nem tudok egy disznóvágásra elmenni, megleptem magam hurkával, kolbásszal.
Hozzávalók :
- 1 db májas hurka
- 1 db véres hurka
- 1 db sütnivaló kolbász
- 4 db krumpli
- 1 bögre savanyított káposzta
- kakukkfű
- rozmaring
- disznózsír
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt köménymag
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, egy serpenyőbe, melyet zsírral kikentem, beleszeletelem, sózom, borsozom, teszek rá kakukkfűvet és rozmaringot, ráhelyezem a villával megszurkált hurkákat és kolbászt. Mellé rakom a káposztát, sózom, borsozom, s megszórom köménymaggal. Kanalazok rá zsírt. Beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
Amikor az egyik oldaluk megsült, megfordítom a hurkákat és a kolbászt. Készre sütöm, majd tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése