Csülkös bableves zöldségesen, nokedlivel, tejföllel
Ahogy ígértem, itt a recept és a fotók a Főtt füstölt sertés csülök felére:
Hozzávalók :
- 80 dkg főtt füstölt csülök
- 50 dkg tarka bab
- 1 db vörös hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 db sárga répa
- 1 db petrezselyem gyökér
- 1 db kisebb zeller gumó
- 3 db krumpli
- 1 db hegyes csípős paprika
- chili paprika
- zsír
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- őrölt kömény
- liszt
- zsír
- tejföl
- 1 tojás
- liszt
- só
- víz
- 6 db chili
Elkészítés:
A babot beáztatom.
Másnap a hagymákat apróra vágom. A répát, petrezselyem gyökeret, a zeller gumót és a krumplit megpucolom, s darabolom. A paprikát karikákra, a krumplit kockára vágom.
Egy edényben kevés zsíron megdinsztelem a hagymát, ráteszem a karaj darabokat, majd a zöldségeket, s a babot, fűszerezem. Felöntöm vízzel, s félpuhára főzöm. Ekkor beleteszem a krumplit is.
Összekeverem a nokedli tésztáját.
Kevés zsíron megfonnyasztom az aprított fokhagymát, liszttel rántást készítek, a leveshez keverem.
Beleszaggatom a nokedlit. Beleteszem a darabolt csülköt.
Tálaláskor egy tányérba merem a levest, teszek bele egy csülökdarabot, kanalazok rá tejfölt, s díszítem chili paprikával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése