HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. február 25., szombat

Fehérboros darált húsos zöldséges ragú

Fehérboros darált húsos zöldséges ragú

Bár hivatalosan még tél van, ma végre a többhetes smogos-fogos idő után kisütött a nap. Ebben a zöldséges ételben a tavasz iránti vágyakozásom nyilvánult meg.

Hozzávalók:


  • 25 dkg darált sertés hús
  • 15 dkg csiperkegomba 
  • 20 dkg zöldborsó
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fejvöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • 1 ek vaj
  • 1 dl fehérbor
  • 2 db chili tálaláshoz

Elkészítés:

A hagymákat, a chilit  aprítom, a répákat szeletelem, a gombát felvágom.

A hagymákat vajon megdinsztelem,  ráteszem a darált húst. Kifehéredés után hozzáadom a többi zöldséget is, fűszerezem. Ráöntöm a bort, s készre párolom.

Tálaláskor szedek a tányérra a zöldséges ragúból, középre rakom a gombákat és egy chilipaprikát.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése