HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. február 8., szerda

Sült sertés csülök hagyma és krumpli ágyon gombával és céklával

Sült sertés csülök hagyma és krumpli ágyon gombával és céklával


Ígéretem szerint itt a recept és a fotók a Főtt füstölt sertés csülök másik felére:

Hozzávalók :

  • 80 dkg főtt füstölt csülök     
  • 2 db vörös hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 db krumpli
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 db cékla
  • őrölt fekete bors
  • köménymag
  • kakukkfű
  • 1 db babérlevél
  • 4 ek sertés zsír (a csülök főzővízéről leszedve)

Elkészítés:

A krumplit meghámozom, felkarikázom, a céklát meghámozom, kockára vágom, a hagymákat és a gombát  felszeletelem, a csülköt darabolom.

Egy tepsit kizsírozok, kibélelem a krumplival és a hagymával, erre fektetem a csülökdarabokat. Bekenem zsírral, sózom, borsozom. Melléteszem a céklát. Fűszerezem, a hagymára teszek egy babérlevelet. Letakarom alufóliával, s beteszem a sütőbe 200 C fokon.

15 perc elteltével meglocsolom a lével. Újabb 15 perc után leveszem a fóliát, rárakom a gombát, megint meglocsolom. Végül 10 perc után elzárom a tűzhelyet, ismét betakarom a fóliával, s hagyom pihenni.

Tálaláskor pakolok mindenből a tányérra.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése