HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. február 9., csütörtök

Zöldborsó-sárgarépa-gombaleves

Zöldborsó-sárgarépa-gombaleves


Tavaszváró leves.

Hozzávalók:



  • 50 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 2 db sárgarépa
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek vaj
  • 1 ek liszt
  • 1 db marha húsleveskocka
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • 2 tk chilipehely
  • 6 dl víz

  • Elkészítés:


    A répát megpucolom és karikára vágom, a gombát felszeletelem. A hagymákat aprítom.

    A vajon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a fokhagymát, a répát, majd beleteszem a borsót is. Keverek hozzá egy kevés lisztet, megszórom paprikával, borssal, s felengedem vízzel. Morzsolok bele húsleveskockát.

    Amikor a borsó már csaknem puha, beleteszem a levesbe a gombát.

    Tálaláskor szedek egy tányérba a levesből, szórok rá kevés chilipelyhet.


    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése