Sárgarépás zöldborsóleves nokedlivel és füstölt csípős kolbásszal
A teraszon volt egy zacskó mélyfagyasztott zöldborsó. Ma már 0 C fok felé emelkedett a hőmérséklet, s a borsó kiengedett. Kellett valamit kezdeni vele.
Hozzávalók:
A nokedlihez:
- 1 db tojás
- 15 dkg liszt
- só
- 1 dl víz
Elkészítés:
A répát megpucolom és felszeletelem. A hagymákat aprítom.
A vajon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a fokhagymát, a répát, majd beleteszem a borsót is. Keverek hozzá egy kevés lisztet, megszórom paprikával, borssal, s felengedem vízzel. Morzsolok bele húsleveskockát.
Közben elkészítem a nokedli tésztáját. Felszeletelem a kolbászt.
Amikor a borsó már csaknem puha, beleteszem a kolbászt és beleszaggatom a nokedlit a levesbe.
Tálaláskor szedek egy tányérba a levesből, rakok rá egy chilit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése