Csülkös, kolbászos, gombás bableves tejfölösen
A bableves az egyik kedvencem, igyekszem variálni, most egy kevés gombát csempésztem bele.
Hozzávalók:
- 25 dkg főtt füstölt csülök
- 10 dkg füstölt parasztkolbász
- 30 dkg tarka bab
- 15 dkg csiperkegomba
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 kicsi zeller
- 1 db burgonya
- 1 fejvöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db chili
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős paprika
- köménymag
- olaj
- 1 púpozott kanál liszt
- 1 dl tejföl
- 1 l víz&
- 4 db chili a tálaláshoz
Elkészítés:
A babot előző nap beáztatom.
Megpucolom a zöldségeket, a gombákat szeletelem, a répákat karikára, a zellert és a krumplit kockára vágom, a hagymákat, chilit aprítom.
Olajon megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a chilit, a zöldségeket, fűszerezem. Beleszórom a babot, felöntöm vízzel.
Közben felkarikázom a kolbászt, a csülköt darabolom.
Amikor minden megfőtt, belerakom a csülköt és a kolbászt, szórok bele lisztet, felrottyantom.
Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek rá két kanál tejfölt, s egy chilit. Kenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése