HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. február 18., szombat

Vörösboros sertéspörkölt párolt répával

Vörösboros sertéspörkölt párolt répával


Hozzávalók:


  • 30 dkg sertésoldalas
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db hegyes zöld paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db chilipaprika
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény 
  • 2 ek zsír
  • 1 dl vörösbor
A répához:
  • 3 db répa
  • őrölt fekete bors
  • 1 ek vaj
  • 1 tk cukor
  • 1 dl víz

Elkészítés:


A húst kockára vágom, a hagymát, a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot feldarabolom.

Egy serpenyőben a hagymát megdinsztelem, rádobom a fokhagymát és a húst, s addig keverem, míg a hús kifehéredik, borssal, paprikával, s öntök rá egy kevés vizet. Zsírjára pirítom, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, tovább párolom. Majd felöntöm vízzel, s lassú tűzön főzöm. Mielőtt kész, öntök bele vörösbort, majd készre főzöm.

Míg a hús fő megpucolom és a nagy lyukon lereszelem a répát. Egy serpenyőben kevés vajon megforgatom a répát, rászórom a cukrot, fűszerezem. Öntök rá vizet és 10 percig párolom.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése