Vörösboros sertéspörkölt párolt répával
Hozzávalók:
- 30 dkg sertésoldalas
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db hegyes zöld paprika
- 2 db paradicsom
- 1 db chilipaprika
- őrölt feketebors
- őrölt pirospaprika
- őrölt kömény
- 2 ek zsír
- 1 dl vörösbor
- 3 db répa
- só
- őrölt fekete bors
- 1 ek vaj
- 1 tk cukor
- 1 dl víz
Elkészítés:
A húst kockára vágom, a hagymát, a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot feldarabolom.
Egy serpenyőben a hagymát megdinsztelem, rádobom a fokhagymát és a húst, s addig keverem, míg a hús kifehéredik, borssal, paprikával, s öntök rá egy kevés vizet. Zsírjára pirítom, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, tovább párolom. Majd felöntöm vízzel, s lassú tűzön főzöm. Mielőtt kész, öntök bele vörösbort, majd készre főzöm.
Míg a hús fő megpucolom és a nagy lyukon lereszelem a répát. Egy serpenyőben kevés vajon megforgatom a répát, rászórom a cukrot, fűszerezem. Öntök rá vizet és 10 percig párolom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése