HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. augusztus 16., kedd

Sült libacomb rókagombás krumplival és fehérboros párolt káposztával

Sült libacomb rókagombás krumplival és fehérboros párolt káposztával

Hozzávalók :
  • 2 db libacomb
  • olíva olaj
  • 40 dkg krumpli
  • 10 dkg rókagomba
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 kis káposzta fele
  • 1 db alma
  • vaj
  • cukor
  • citrom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt köménymag
  • rozmaring
  • kakukkfű
Elkészítés:

A libacombokat sózom, borsozom, edénybe rakom, olajjal meglocsolom, s beteszem a hűtőbe. Másnap a combokat átrakom egy tepsibe, melyet kivajaztam. Teszek mellé, rá félbevágott fokhagyma gerezdeket, rozmaringot és kakukkfűvet, alufóliával letakarom, s beteszem a 180 fokra előmelegített sütőbe, légkeveréses fokozaton.
A krumplit felteszem főni, a káposztát és az almát  lereszelem, a  rókagombát darabolom.
Egy serpenyőben kevés vajon cukrot karamellizálok, majd ráteszem a reszelt káposztát, s almát, sózom, borsozom, szórok rá őrölt köményt, s belecsavarom egy fél citrom levét. Mikor már majdnem kész, öntök bele fehérbort.
A krumplit közben megpucoltam, s összetörtem, kevés vajat kevertem hozzá, sóztam, borsoztam. Egy serpenyőben kevés vajon megsütöm a rókagombát, a krumplihoz keverem.
Közben a combok, melyeket időnként a saját zsírjával és fehérborral locsoltam, megsültek. (A végén leszedtem a fóliát és grill fokozaton szépen megpirítottam.)
Tálaláskor a tányérra teszek egy kupac krumplit, mellé káposztát, s ráhelyezek 1 combot. Rozmaringgal és kakukkfűvel díszítem.


3 megjegyzés:

  1. Fantasztikus lakoma, megéhezik tőle az ember.

    VálaszTörlés
  2. Óóó , de finom lehet! Nagyon guszta! Eltudnám kébzelni, hogy most valahol vagyok és ilyen tányér étellel kínáljanak meg! Nem hiszem hogy maradna valami maradék a tányéron a csonton kívűl?:-))

    VálaszTörlés