HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. december 17., szombat

Töltött újkaralábé

Töltött újkaralábé


Friss zsenge karalábéból az igazi,

Hozzávalók :

  • 2 és 1/2db  új karalábé levelestül
  • 25 dkg darált hús
  • 1/2 pohár rizs
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 2 db chili paprika
  • 1 db csiperke gomba
  • 1 db tojás
  • petrezselyem
  • olíva olaj
  • 1 dl tej
  • 1 ek főző tejszín
  • 1 ek vaj
  • 2 ek liszt
  • őrölt fekete bors
  • őrölt fehér bors
  • 1 db húsleves kocka
  • 1 db zöldségleves kocka

Elkészítés:

Egy serpenyőben olíva olajon megdinsztelem a az apróra vágott hagymát, fokhagymát, hegyes paprikát, chili paprikát, ráteszem a darát húst, együtt dinsztelem tovább. Átrakom egy keverő tálba. A serpenyőben megpirítom előbb a darabolt gombát, majd  a riszt, a húshoz adom. Ráütöm a tojást, fűszerezem, összekeverem.

A karalábét megmosom, félbevágom. Mivel elég zsenge, nem hámozom meg, a leveleit, szárát félreteszem

A karalábét kivájom, a forgácsokat félreteszem. A karalábékat megtöltöm, egy nagy levélbe is teszek tölteléket, beleteszem egy magas serpenyőbe, mellé a forgácsokat, s a darabolt szárakat, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockákat, öntök rá vizet, és fedő alatt lassan főzöm.

Amikor már majdnem puha, hozzáadom a csíkokra vágott leveleket, és öntök rá tejet. Kis idő elteltével kiveszem a karalábékat. Egy serpenyőben vajon rántást készítek, adok hozzá tejszínt és levet, s ezt a karalábé levéhez keverem. Rádobom az aprított petrezselymet. Visszateszem a karalábékat és felrottyantom.

Tálaláskor egy tányérra helyezek egy töltött karalábét, s a töltött levelet, merek mellé levet és apró karalábékat, teszek rá két kanál tejfölt, s díszítem petrezselyem zölddel.




2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta!Belegondoltam mennyire finom is a friss karalábé. Az igazság az hogy inkább csak nyáron csinálok és én gombát nem szoktam tenni bele. Azért megkóstolnám szívesen amit itt feltálaltál!:-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon fincsi lehetett!! Mindig elhatározom, hogy töltött ezt-meg azt készítek, aztán addig gondolkodom, hogy hogy lehetne egyszerűsíteni, hogy rendre rakott dolgok készülnek. De ez olyan finomnak tűnik, ki fogom próbálni, ha kapok zsenge karalábét.

    VálaszTörlés