HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. december 19., hétfő

Töltött paprika, paradicsom és gomba vele sült krumplival

Töltött paprika, paradicsom és gomba vele sült krumplival

A tegnapi ételből -


Töltött újkaralábé


- maradt még töltelék, ezt mindenképp fel akartam használni.
Hozzávalók :
  • töltelék
  • 2  db nagy piros kaliforniai paprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 db csiperke gomba
  • 1 db hegyes zöld paprika fele
  • 1 db hegyes zöld paprika megsárgult fele
  • 2 db chili paprika
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 0,5 csokor petrezselyem levél
  • 1 db tojás
  • 3 db hosszúkás krumpli
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • füstölt sajt
  • trappista sajt
Elkészítés: 

A paprikát félbevágom, magházát  eltávolítom. A paradicsom sapkáját levágom, a belsejét kivájom,  a darált húshoz teszem, a fél feldarabolt paprikával együtt. A gombák törzsét kivágom, s úgyszintén a húshoz teszem.

A masszához adok 1 db tojást, vágok bele chili paprikát, petrezselymet, fűszereket. és összekeverem. A masszával megtöltöm a zöldségeket, belehelyezem őket egy nagy serpenyőbe, belekarikázom a krumplit, sózom, borsozom, s ráteszem a zöld paprikát és újhagymát, meglocsolom olíva olajjal. Beteszem a sütőbe 180 C fokon.

Közben reszelek a trappista és füstölt sajtból.

Amikor a zöldségek csaknem megsültek, rájuk szórom a sajtot és készre sütöm.

Tálaláskor teszek a tányérra, mindegyik töltött zöldségből 1-1- darabot, rakok mellé sült krumplit , sült hagymát és paprikákat. Petrezselyem levéllel díszítem.




1 megjegyzés: