Töltött paprika, paradicsom és gomba vele sült krumplival
A tegnapi ételből -Töltött újkaralábé
- maradt még töltelék, ezt mindenképp fel akartam használni.
Hozzávalók :
- töltelék
- 2 db nagy piros kaliforniai paprika
- 2 db paradicsom
- 2 db csiperke gomba
- 1 db hegyes zöld paprika fele
- 1 db hegyes zöld paprika megsárgult fele
- 2 db chili paprika
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 0,5 csokor petrezselyem levél
- 1 db tojás
- 3 db hosszúkás krumpli
- olíva olaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- füstölt sajt
- trappista sajt
A paprikát félbevágom, magházát eltávolítom. A paradicsom sapkáját levágom, a belsejét kivájom, a darált húshoz teszem, a fél feldarabolt paprikával együtt. A gombák törzsét kivágom, s úgyszintén a húshoz teszem.
A masszához adok 1 db tojást, vágok bele chili paprikát, petrezselymet, fűszereket. és összekeverem. A masszával megtöltöm a zöldségeket, belehelyezem őket egy nagy serpenyőbe, belekarikázom a krumplit, sózom, borsozom, s ráteszem a zöld paprikát és újhagymát, meglocsolom olíva olajjal. Beteszem a sütőbe 180 C fokon.
Közben reszelek a trappista és füstölt sajtból.
Amikor a zöldségek csaknem megsültek, rájuk szórom a sajtot és készre sütöm.
Tálaláskor teszek a tányérra, mindegyik töltött zöldségből 1-1- darabot, rakok mellé sült krumplit , sült hagymát és paprikákat. Petrezselyem levéllel díszítem.
Ez aztán ízorgia lehetett!!
VálaszTörlés