HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. december 31., szombat

Baconba tekert sült csirkemáj hagymás currys krumplipürével

Baconba tekert sült csirkemáj hagymás currys krumplipürével


Finom, olcsó étel.

Hozzávalók :

  • 1 zacskó csirkemáj
  • bacon szalonna
  • 4 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • saláta szív levél
  • paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • curry
  • olíva olaj
  • vaj

Elkészítés:

A krumplit meghámozom, kockára vágom és sós vízben megfőzöm.

A hagymákat aprítom, olajon megdinsztelem, félreteszem.

A májat megmosom, borsozom, szórok rá paprikát, s betekerem a baconszalonna szeletekbe, s a serpenyőben megsütöm.

A krumplit összetöröm, hozzáadom a hagymát, a vajat, sózom, borsozom, megszórom curryval, összekeverem.

Tálaláskor teszek a tányérra májat, krumplit, s díszítésként saláta levelet és paradicsomot.



6 megjegyzés:

  1. Kívánok én is Boldog, ízekben és konyhai élményekben gazdag Új Esztendőt!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem a májat,így baconba tekerve, nagyon finom. Boldog, békés, egészségben és sikerekben gazdag új évet kívánok!

    VálaszTörlés
  3. Boldog Új Esztendőt kívánok:)

    VálaszTörlés
  4. Húú, hogy én mennyire szeretem ezt a baconba tekert májat!! Férjem elvileg nem szereti a májat, vagy a belsőségeket. Legutóbb amikor ilyet csináltam bizony nem tudott neki ő sem ellen állni, annyira finom!
    Az új évbe is jusson hasonlóan finom étek az asztalotokra!
    Boldog új esztendőt kívánok!!

    VálaszTörlés
  5. Boldog Új Évet Kívánok! :)

    VálaszTörlés