HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. december 26., hétfő

Mary Zsuzsi

Mary Zsuzsi

Mary Zsuzsi 

64 éves korában meghalt  Mary Zsuzsi Karácsony este. Az énekesnő súlyos betegsége miatt öngyilkos lett. . Pajzsmirigyproblémái voltak, emiatt hormonháztartása felborult és 40 kg-ot szedett fel. December 24-én még együtt ebédelt gyermekeivel és azok párjaival, valamint volt férjével - Klapka Györggyel, akinek egyébként a házában lakott - s bár már hónapok óta nem fogyasztott alkoholt, egyedül megívott egy üveg pezsgőt.

Miután a húgát - Anikót - aki nekem kolléganőm volt, s egy ideig együtt is jártunk (nagyon szép lány volt) értesítette szándékáról, rengeteg altatót és nyugtatót vett be, másnap reggel Klapka sofőrje talált rá.

Emlékének azzal a számmal tisztelgek, mellyel az 1968-as  3. táncdalfesztiválon megosztott első díjat nyert, s amivel ismertté vált. (Szocsiban a harmadik helyet szerezte meg ezzel a dallal.) A számot későbbi férje - Dobos Attila - írta.

Mary Zsuzsi - Mama



És ha már gasztróblogról van szó, hallgassuk meg másik híres dalát is.

Mary Zsuzsi - Almát eszem




2 megjegyzés:

  1. Karácsony első napján rokonainktól hazaérkezve az esti hírekben hallottuk és a döbbenettől csak néztünk. Az a kép van bennünk róla, hogy sürög-forog a szinpadon, hatalmas energiával énekel 62-63 évesen is. Állítólag - a hírekben mondták, hogy - 100 kg-osra hízott. Ezt el sem tudom képzelni róla, mert csinos, jó alakú volt.
    Talán soha nem tudjuk meg, hogy az utóbbi egy évben milyen problémái voltak, hogy ez történt vele. Sajnálom.

    VálaszTörlés
  2. Nekem is egyik kedvencem volt a Mama című száma.
    Sajnálattal fogadtam halálhírét.

    VálaszTörlés