HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. december 3., szombat

Spaghetti gazdagon, csőben sütve

Spaghetti gazdagon, csőben sütve


Egyik kedvenc olasz tésztám.

Hozzávalók :
  • 0,5 tasak spaghetti
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 3 db paradicsom
  • 3 fej csiperkegomba
  • 2 db chili paprika
  • 1 doboz paradicsompüré
  • 2 ek ketchup
  • 1 ek chili szósz
  • 0,5 pohár tejföl
  • olíva olaj
  • 10 szem chilipaprikával töltött olívabogyó
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • kakukkfű
  • 1 dl vörösbor
  • vaj
  • oregano
  • 1 marék bazsalikom
  • 2 szelet füstölt sajt

Elkészítés:

A tésztát 10 percig főzöm.

Közben egy serpenyőben az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom, hozzáadom a fokhagymát szeletelve, majd a darált húst, fehérre pirítom.

Most jöhet a darabolt paradicsom, paprika, chili paprika, gomba, apróra vágott bazsalikom. Beleteszem a paradicsompürét, öntök hozzá vörösbort, fűszerezem (só, bors, paprika, kakukkfű, chili szósz.

Hozzákeverem a tésztát. Beteszem egy kivajazott tepsibe, öntök rá tejfölt, megszórom bőségesen a reszelt sajttal, s berakom a sütőbe.

Amikor szép aranybarnára sült, egy szeletet tányérra helyezek, locsolok rá ketchupot, teszek rá olívabogyót, díszítem bazsalikomlevéllel, s szórok rá oreganot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése