Spaghetti gazdagon, csőben sütve
Egyik kedvenc olasz tésztám.
Hozzávalók :
- 0,5 tasak spaghetti
- 25 dkg darált sertéshús
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 3 db paradicsom
- 3 fej csiperkegomba
- 2 db chili paprika
- 1 doboz paradicsompüré
- 2 ek ketchup
- 1 ek chili szósz
- 0,5 pohár tejföl
- olíva olaj
- 10 szem chilipaprikával töltött olívabogyó
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- kakukkfű
- 1 dl vörösbor
- vaj
- oregano
- 1 marék bazsalikom
- 2 szelet füstölt sajt
Elkészítés:
A tésztát 10 percig főzöm.
Közben egy serpenyőben az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom, hozzáadom a fokhagymát szeletelve, majd a darált húst, fehérre pirítom.
Most jöhet a darabolt paradicsom, paprika, chili paprika, gomba, apróra vágott bazsalikom. Beleteszem a paradicsompürét, öntök hozzá vörösbort, fűszerezem (só, bors, paprika, kakukkfű, chili szósz.
Hozzákeverem a tésztát. Beteszem egy kivajazott tepsibe, öntök rá tejfölt, megszórom bőségesen a reszelt sajttal, s berakom a sütőbe.
Amikor szép aranybarnára sült, egy szeletet tányérra helyezek, locsolok rá ketchupot, teszek rá olívabogyót, díszítem bazsalikomlevéllel, s szórok rá oreganot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése