Sült hekk törzsek ecetes uborkával, fehér kenyérrel
Hozzávalók :- 2 db hekk törzs
- ecetes uborka
- fehér kenyér
- só
- bors
- citrom
- 1 gerezd fokhagyma
- tej
- liszt
- őrölt piros paprika
- olaj
A halakat beirdalom, sózom, borsozom, nyomok rá fokhagymát, csepegtetek rá citromot, öntök rá kevés tejet és éjszakára beteszem a hűtőbe (jelen esetben kitettem a teraszra, mivel éjszaka fagypont alá süllyed).
Másnap beforgatom paprikás lisztbe, s bő olajban aranybarnára sütöm..
Fehér kenyérrel és ecetes uborkával fogyasztom. Sört iszom hozzá.
Ez fincsi lehetett, - bár én nem szeretem a tengeri halakat, ezért nem is csinálom gyakran, - de a fűszerezés és a paprikás lisztbe forgatás miatt talán hasonló volt az itthoni halainkhoz amit így készítünk el.(pld. pisztránk, kóc, keszeg, törpeharcsa)Mi ezeket szoktuk így sütni. Karácsonyra már megvettük az 1 kg süllőt, de az nem így készül...
VálaszTörlésNagyon finom, szeretem az igazi heket!
VálaszTörlésNagyon szeretem,mi minden nyáron a strandon ezt ettük (kenyérrel és ubival), de azért most is megenném szívesen!
VálaszTörlésHoppá-hoppá! Jó, hogy eszembe juttattad!:) Nagyon szeretjük és már régen sütöttem hekket:)
VálaszTörlés