Rakott brokkoli sonkával, baconnal, reszelt sajttal
A rakott zöldségek készítése hálás feladat. Viszonylag egyszerű elkészíteni, de az eredmény fenomenális.
Hozzávalók :
- 1 fej brokkoli
- 3 db krumpli
- 2 ek kolbászzsír
- 3 szelet sonka
- 5 dkg darabolt bacon
- 2 dl tejföl
- 1 db tojás
- 5 dkg füstölt sajt
- 5 dkg töltött füstölt sajt 1 db paradicsom
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- szerecsendió
- prézli.
A krumplikat héjában megfőzöm.
Pucolás után belekarikázom egy nyél nélküli serpenyőbe kolbászzsírra, sózom, borsozom. Rárakom a felvágott sonkadarabokat.
A brokkolit megmosom, rózsákra szedem. Egy lábasban sós vízben először a feldarabolt vastag szárát, majd a rózsákat megfőzöm. Beleteszem a serpenyőbe a krumplira. Fűszerezem sóval, borssal.
Egy pohár tejfölben elkeverem a tojást, fűszerezem paprikával, ráöntöm a brokkolira. Teszek rá bacondarabokat. Ráreszelem a kétféle sajtot, megszórom prézlivel. Rakok rá paradicsom szeleteket, s szórok rá szerecsendiót.
180 C fokra előmelegített sütőben (hőlégkeverésen) megsütöm, a végén grillezem (200 C fokon).
Ez a brokkolis étel nagyon gusztusos!
VálaszTörlésVan annak jelentősége, hogy nyeles vagy nyél nélküli serpenyőbe teszed?
A nyél nélküli jobban elfér a sütőben, s gondolom a műanyag nyélnek nem tesz jót a 200 C fok.
VálaszTörlésJó kis serpenyős kaja. A fiam díjazná, mivel én nem szeretem a brokkolit.Igy a tálalást nézve, nagyon jól néz ki.
VálaszTörlés