HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. december 1., csütörtök

Rakott brokkoli sonkával, baconnal, reszelt sajttal

Rakott brokkoli sonkával, baconnal, reszelt sajttal


A rakott zöldségek készítése hálás feladat. Viszonylag egyszerű elkészíteni, de az eredmény fenomenális.

Hozzávalók :

  • 1 fej brokkoli
  • 3 db krumpli
  • 2 ek kolbászzsír
  • 3 szelet sonka
  • 5 dkg darabolt bacon
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg töltött füstölt sajt
  • 1 db paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • szerecsendió
  • prézli.

Elkészítés:

A krumplikat héjában megfőzöm.

Pucolás után belekarikázom egy nyél nélküli serpenyőbe kolbászzsírra, sózom, borsozom. Rárakom a felvágott sonkadarabokat.

A brokkolit megmosom, rózsákra szedem. Egy lábasban sós vízben először a feldarabolt vastag szárát, majd a rózsákat megfőzöm. Beleteszem a serpenyőbe a krumplira. Fűszerezem sóval, borssal.

Egy pohár tejfölben elkeverem a tojást, fűszerezem paprikával, ráöntöm a brokkolira. Teszek rá bacondarabokat. Ráreszelem a kétféle sajtot, megszórom  prézlivel. Rakok rá paradicsom szeleteket, s szórok rá szerecsendiót.

180 C fokra előmelegített sütőben (hőlégkeverésen) megsütöm, a végén grillezem (200 C fokon).





3 megjegyzés:

  1. Ez a brokkolis étel nagyon gusztusos!
    Van annak jelentősége, hogy nyeles vagy nyél nélküli serpenyőbe teszed?

    VálaszTörlés
  2. A nyél nélküli jobban elfér a sütőben, s gondolom a műanyag nyélnek nem tesz jót a 200 C fok.

    VálaszTörlés
  3. Jó kis serpenyős kaja. A fiam díjazná, mivel én nem szeretem a brokkolit.Igy a tálalást nézve, nagyon jól néz ki.

    VálaszTörlés