HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. december 16., péntek

Sütőtök krémleves sütőtökben tálalva datolyával, aszalt szilvával

Sütőtök krémleves sütőtökben tálalva datolyával, aszalt szilvával


Ha ősz, akkor sütőtökleves.

Hozzávalók

1 kicsi kanadai sütőtök
1 szál kicsi sárgarépa
1 db krumpli
1db kisebb vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
olíva olaj
1 db chili paprika
leveskocka
0,5 dl főző tejszín
0,5 dl fehér bor
őrölt fehér bors
tökmagolaj
2 db datolya
2 db aszalt szilva

Elkészítés:

A tök alsó öblös végét levágom, magházát eltávolítom. A sütőben megsütöm.

Közben a vörös hagymát karikára vágom, a fokhagymát aprítom. A sárgarépát, a krumplit és a chilit is felvágom.

A hagymákat , a répát és a krumplit is dinsztelem egy kis ideig, adok hozzá leveskockát, majd feleresztem vízzel, fűszerezem, hozzáadom a felvágott chilit és megfőzöm.

Amikor kész, hozzáadom a sült tök húsát, öntök hozzá bort,  tejszínt, botmixerrel összekeverem, majd felrottyantom, s beleöntöm a sütőtök csészébe. Teszek rá datolyát és szárított szilvát, s locsolok rá tejszínt és tökmagolajat.


1 megjegyzés: