Baconös, hagymás sült csirkemáj rizottoval
Hozzávalók :- 1 tasak (50 dkg) csirkemáj
- bacon
- 2 db kisebb vöröshagyma
- 4 db kisebb fokhagyma gerezd
- 2 db chili paprika
- 1 db hegyes csípős zöld paprika
- 1 db paradicsom
- rizs
- fagyasztott zöldborsó
- olíva olaj
- bacon szalonna
- vaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- fehér bor
A rizst előző este beáztattam. Másnap leöntöttem róla a vizet, majd újra feleresztettem, hozzáadtam a borsót, rávágtam a chili paprikát, sóztam, borsoztam, s feltettem főni.
A májat alaposan megmostam, többszöri víz cserével, majd eltávolítottam az inakat, epe maradványokat, s szétválasztottam őket.
Megpucoltam a hagymákat, a vöröshagymát karikákra vágtam, a fokhagymát szeleteltem. Egy serpenyőben kevés olíva olajon félig megpirítottam a bacont, majd hozzáadtam előbb a vöröshagyma karikákat, később a fokhagymát, borsoztam. Végül hozzáadtam a májat.
A rizst gyakorta megkevertem, időnként adtam hozzá vizet, a végén fehér bort, kevertem bele vajat.
Időközben a máj szépen megsült, úgyhogy tálalhattam, de előbb még megsóztam, s szórtam rá piros paprikát.
A tányérra raktam a rizsből és májból, s díszítettem paradicsom és paprika szeletekkel.
Guszta nagyon !Szeretem a csirkemájat nagyon bármilyen formában ilyen jó fűszeresen szívesen megkódtolnám !
VálaszTörlésBiztos nagyon finom lehetett!!
VálaszTörlés