HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. december 7., szerda

Baconös, hagymás sült csirkemáj rizottoval

Baconös, hagymás sült csirkemáj rizottoval

Hozzávalók :
  • 1 tasak (50 dkg) csirkemáj
  • bacon
  • 2 db kisebb vöröshagyma
  • 4 db kisebb fokhagyma gerezd
  • 2 db chili paprika
  • 1 db hegyes csípős zöld paprika
  • 1 db paradicsom
  • rizs
  • fagyasztott zöldborsó
  • olíva olaj
  • bacon szalonna
  • vaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • fehér bor
Elkészítés:

A rizst előző este beáztattam. Másnap leöntöttem róla a vizet, majd újra feleresztettem, hozzáadtam a borsót, rávágtam a chili paprikát, sóztam, borsoztam, s feltettem főni.
A májat alaposan megmostam, többszöri víz cserével, majd eltávolítottam az inakat, epe maradványokat, s  szétválasztottam őket.
Megpucoltam a hagymákat, a vöröshagymát karikákra vágtam, a fokhagymát szeleteltem. Egy serpenyőben kevés olíva olajon félig megpirítottam a bacont, majd hozzáadtam előbb a vöröshagyma karikákat, később a fokhagymát, borsoztam. Végül hozzáadtam a májat.
A rizst gyakorta megkevertem, időnként adtam hozzá vizet, a végén fehér bort, kevertem bele vajat.
Időközben a máj szépen megsült, úgyhogy tálalhattam, de előbb még megsóztam, s szórtam rá piros paprikát.
A tányérra raktam a rizsből és májból, s díszítettem paradicsom és paprika szeletekkel.




    2 megjegyzés:

    1. Guszta nagyon !Szeretem a csirkemájat nagyon bármilyen formában ilyen jó fűszeresen szívesen megkódtolnám !

      VálaszTörlés
    2. Biztos nagyon finom lehetett!!

      VálaszTörlés