Vörösboros sertéspörkölt tarhonyával, sült cukkinival
A magyar konyha egy modernizált változata.
Hozzávalók :
- 30 dkg sertéscomb
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db hegyes csípős paprika
- 1 db chili paprika
- só
- őrölt piros paprika
- őrölt fekete bors
- őrölt kömény
- curry
- vörös bor
- olíva olaj (vagy sertészsír)
- tarhonya
- cukkini
- petrezselyem
Elkészítés:
A húst kockára, a hagymákat apróra vágom, a paprikát és paradicsomot darabolom.
Egy serpenyőben olíva olajon megdinsztelem a hagymát, majd a húst, hozzáadom a paprikát, paradicsomot, chili paprikát, sózom, borsozom, megszórom piros paprikával, s adok hozzá kevés köménymagot, felöntöm egy kevés vízzel, vízzel. Zsírjára sütöm, majd ismét öntök hozzá vizet.
A tarhonyát olajon megpörkölöm, sózom, borsozom, s öntök hozzá vizet, megfőzöm.
Egy másik serpenyőben olajon megdinsztelem, sütöm a cukkinit, sózom, borsozom, s szórok rá curryt.
Amikor a pörkölt már majdnem kész öntök hozzá vörösbort.
Tálalok, a tányérra szedek tarhonyát, cukkinit, pörköltet. A tarhonyára locsolok a szaftból, s díszítem petrezselyem levéllel. Vörösborral fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése