HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. december 22., csütörtök

Vörösboros sertéspörkölt tarhonyával cukkinival

Vörösboros sertéspörkölt tarhonyával, sült cukkinival


A magyar konyha egy modernizált változata.

Hozzávalók :

  • 30 dkg sertéscomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db hegyes csípős paprika
  • 1 db chili paprika
  • őrölt piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
  • curry
  • vörös bor
  • olíva olaj (vagy sertészsír)
  • tarhonya
  • cukkini
  • petrezselyem

Elkészítés:

A húst kockára, a hagymákat apróra vágom, a paprikát és paradicsomot darabolom.

Egy serpenyőben olíva olajon megdinsztelem a hagymát, majd a húst, hozzáadom a paprikát, paradicsomot, chili paprikát, sózom, borsozom, megszórom piros paprikával, s adok hozzá kevés köménymagot, felöntöm egy kevés vízzel, vízzel. Zsírjára sütöm, majd ismét öntök hozzá vizet.

A tarhonyát olajon megpörkölöm, sózom, borsozom, s öntök hozzá vizet, megfőzöm.

Egy másik serpenyőben olajon megdinsztelem, sütöm a cukkinit, sózom, borsozom, s szórok rá curryt.
Amikor a pörkölt már majdnem kész öntök hozzá vörösbort.

Tálalok, a tányérra szedek tarhonyát, cukkinit, pörköltet. A tarhonyára locsolok a szaftból, s díszítem petrezselyem levéllel. Vörösborral fogyasztom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése