HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. december 26., hétfő

Karácsonyi ételeink 1. - Halászlé, rántott hal, beigli

Karácsonyi ételeink 1.

Halászlé, rántott hal, beigli

Az ünnepekre hazajött a lányunk, itthon is marad január 6-ig, majd csak akkor megy vissza Graz-ba. A feleségem úgy tüsténkedett a konyhában, és annyi mindent főzött, mintha egy egész garnizont szállásoltak volna el a házunkban, s őket kellene jóllakatni.

Karácsony este a hagyományos ételeink kerültek az asztalra. Az alábbiakban ezeket kívánom bemutatni:

Az asztal terítéskor:

És a fogások:

Halászlé 

Idén pontyból és harcsából készült, a feleségem egy barátnőjével (iráni ismeretség) közösen főzte.



Rántott hal

Ez nem a szokásos módon készült. A halakat - harcsa és lazac filéket - pezsgős tésztában panírozta be a nejem, majd forró olajban kisütötte. A tálaláskor majonézeses hagymás krumplival és lila hagymával szervírozta. Nagyon finom volt.






Beigli

A Karácsonykor elmaradhatatlan beigli:



3 megjegyzés:

  1. Micsoda finomságok! :)
    Bár az utolsó pillanatban írom, de annál nagyon szeretettel: békés, boldog karácsonyt !!!

    VálaszTörlés
  2. Mindig megcsodálom a szép viktória mintás herendi porcelánodat :)
    Jó kis lakoma volt :)

    VálaszTörlés
  3. Hű ennyi finomság! És gyönyörű tálalás!

    VálaszTörlés